Scherpgesteld

Meekijken door de lenzen van topfotografen

Fotografie is een kunst die vele gedaantes aanneemt.

Daarom strikken we een stel bijzondere en stuk voor stuk erg verschillende fotografen. Ze kijken allemaal op een andere manier naar de wereld en onthullen ons hoe zij die zo meesterlijk vastleggen. Ze experimenteren ook met de Nikon Z-reeks, spiegelloze toestellen die hen helpen om hun grenzen nog meer te verleggen en de wereld nog beter scherp te stellen.

De portretfotografie uitgepuurd met Damon De Backer

De modewereld infiltreren met Sophie Rata

De wereld rond met David De Vleeschauwer

Reisfotograaf David De Vleeschauwer leeft uit zijn koffer. Hij is negen maanden per jaar on the road en bracht reisreportages mee uit bijna honderd landen. David nam de spiegelloze full-frame Nikon Z7 mee naar Kopenhagen, Noord-Korea en Namibië. Zijn oordeel?

De magie van bruiloften met Irmy Coeckelbergs

De wildernis verkennen met Ruben Van Vreckem

De Ardense bossen door met Martin Dellicour

Met engelengeduld, kennis van dieren en een feilloos gevoel voor timing maakt Martin Dellicour (39) natuurfoto’s die schreeuwen om een uitvergroting op posterformaat. We volgen hem wanneer hij de spiegelloze full-frame Nikon Z6 uittest op zijn favoriete jachtterrein: de Ardense bossen.

De keuken in met Anna Chwistek

De Nikon Z7 en Z6: alle innovatieve troeven op een rijtje

Meer weten?

Alle fotografen in deze longread creëerden hun beelden met de nieuwe, spiegelloze Z-camera's van Nikon. Lees hier meer over de innovatieve Z-serie.