Scherpgesteld

Meekijken door de lenzen van topfotografen

Fotografie is een kunst die vele gedaantes aanneemt.

Daarom strikken we een stel bijzondere en stuk voor stuk erg verschillende fotografen. Ze kijken allemaal op een andere manier naar de wereld en onthullen ons hoe zij die zo meesterlijk vastleggen. Ze experimenteren ook met de Nikon Z-reeks, spiegelloze toestellen die hen helpen om hun grenzen nog meer te verleggen en de wereld nog beter scherp te stellen.

Op pad met Ruben Van Vreckem

De keuken in met Anna Chwistek

De wereld rond met David De Vleeschauwer

Reisfotograaf David De Vleeschauwer leeft uit zijn koffer. Hij is negen maanden per jaar on the road en bracht reisreportages mee uit bijna honderd landen. David nam de spiegelloze full-frame Nikon Z7 mee naar Kopenhagen, Noord-Korea en Namibië. Zijn oordeel?

De bossen verkennen met Martin Dellicour

Met engelengeduld, kennis van dieren en een feilloos gevoel voor timing maakt Martin Dellicour (39) natuurfoto’s die schreeuwen om een uitvergroting op posterformaat. We volgen hem wanneer hij de spiegelloze full-frame Nikon Z6 uittest op zijn favoriete jachtterrein: de Ardense bossen.

Coming soon

Ook deze fotografen laten ons nog meekijken door hun lens

  • Sophie

    Fashion

  • Damon

    Portret

  • Irmy

    Wedding

Reeds verschenen in deze reeks

De Nikon Z7 en Z6: alle innovatieve troeven op een rijtje

Meer weten?

Alle fotografen in deze longread creëerden hun beelden met de nieuwe, spiegelloze Z-camera's van Nikon. Lees hier meer over de innovatieve Z-serie.